27 Ekim 2010 Çarşamba

Buhara Pilavı

Malzemeler

1/2 kg kuzu kuşbaşı et
3 su bardağı pirinç
2 adet kırmızı biber
1 adet ortaboy havuç
1 su bardağı bezelye
1 büyük baş kuru soğan
150 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 büyük domates

Yapılışı
Eti tencereye koyun, suyunu çekene kadar pişirin. 50 gr tereyağı koyun. Soğanları da yemeklik doğrayıp ekleyin. Soğanla et kavrulduktan sonra, rendelenmiş domatesi katın, birlikte pişirin. Ayrı tencerede bezelye ve kibrit şeklinde doğranmış havucu haşlayın. Haşlanınca suyunu süzüp, nohutla beraber pişen etin içine ekleyin. Kırmızı biberi közleyip doğrayın. Etin içine katın. Bütün malzeme birlikte kavrulduktan sonra 4,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Ayrı tencerede 100 gr tereyağında kavrulmuş pirinci, kaynamakta olan etli karışıma ilave edip kısık ateşte  suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince üzerine ince bir havlu koyup kapağını kapatın, demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Katkıda bulunanlar