27 Aralık 2010 Pazartesi

Yayla Çorbası



Malzemeler

6 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
tuz, nane, kırmızı biber

Yapılışı

Tavuk suyunu kaynatıp pirinçleri ekleyin ve pirinçler pişene kadar kaynatmaya devam edin. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ilave ederek hafifçe kavurun. Tavuk suyuna karıştırarak ekleyin. Yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı yoğurdu bir tasta iyice karıştırın. Kaynayan et suyundan 2 kaşık katıp, karıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin, 5 dk kaynatın. Tuz, nane katıp ocaktan alın. Kırmızı toz biber ve tereyağını tavada kavurun ve çorbanın üstünü süsleyin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Katkıda bulunanlar